Home AI Microsoft testar en AI-hubb för appbutiken i Windows 11

Microsoft testar en AI-hubb för appbutiken i Windows 11

by admin
Microsoft Windows 11 AI

Microsoft Store får också nya funktioner för prisspårning.

Efter att ha visat upp en AI-hubb i Microsoft Store tidigare i år, kommer den nu äntligen till Windows 11 Insiders i Preview Build (25905). Den inbyggda AI-hubben kommer att lyfta fram en uppsättning kurerade AI-appar från både tredjepartsutvecklare och Microsoft.

Microsoft tillkännagav först den nya hubben under sin Build-konferens i maj, där man också visade upp nya AI-genererade sammanfattningar av apprecensioner för Microsoft Store. Dessa sammanfattningar har inte rullats ut ännu, men de är tänkta att leva tillsammans med en apps betyg i Microsoft Store och sammanfatta användarnas recensioner på bara några rader.

För närvarande kommer dock AI-hubben att få sin egen flik på vänster sida av Microsoft Store, direkt under alternativet Film & TV. Det är svårt att säga vilka appar AI-hubben kommer att ha utan att ha tillgång till förhandsversionen själva, men från den bild som Microsoft delade ser det ut som om den kan innehålla AI-bildredigeringsappar, som Luminar Neo, bland andra verktyg.

Dessutom får Microsoft Store en ny prisspårningsfunktion som visar hur lågt priset på en app har sjunkit under de senaste 30 dagarna. Det bör göra det lättare att avgöra om du ska köpa en app eller inte, eller om du bara ska vänta på nästa rea. Andra uppdateringar inkluderar tillägget av 3D-emoji som Microsoft lovade för två år sedan, samt en buggfix för Zune-spelare som hindrade drivrutiner för enheterna från att installeras.

Microsoft säger att Windows Insiders i alla kanaler med version 22306.1401.x.x av Microsoft Store och högre kommer att se AI-hubben och prisspåraren, men det finns inget ord om när det kommer att rullas ut till alla användare.

You may also like

Leave a Comment