Home Uncategorized Klassiska actionspelet Karateka förvandlas till en spelbar dokumentär

Klassiska actionspelet Karateka förvandlas till en spelbar dokumentär

by admin
Karateka

Utvecklad av Digital Eclipse, teamet bakom den utmärkta Atari 50-samlingen.

Förra året släppte Digital Eclipse Atari 50, en spretig, interaktiv resa genom Ataris långa historia. Jag beskrev den som ”ett mellanting mellan en interaktiv dokumentär och en virtuell museiutställning”, och den satte verkligen en ny ribba för retrospelssamlingar. Nu tar studion itu med ett annat projekt: Karateka, spelet som Jordan Mechner gjorde innan det ikoniska Prince of Persia.

Det nya projektet heter The Making of Karateka och låter ungefär som Atari 50, men fokuserar bara på ett specifikt spel. Det innehåller ”pixelperfekta versioner” av de ursprungliga Karateka-utgåvorna och tidiga prototyper som du faktiskt kan spela, tillsammans med en mängd designdokument och dokumentära videofilmer. Det finns till och med en helt ny remastrad version av actionspelet. ”Det de har byggt upp kring min spark- och slagdebut 1984 är så mycket mer än en remaster av ett spel att jag fortfarande försöker förstå det”, skrev Mechner på sin personliga blogg.

Studion säger också att spelet bara är det första i en ny samling som de kallar ”Gold Master Series”. I grund och botten är tanken att ge ett antal inflytelserika spel Atari 50-behandlingen.

”Gold Master Series är något vi har planerat länge här på Digital Eclipse – oberoende producerade projekt som hyllar viktiga designers, studior och spel som förändrade världen”, skrev Digital Eclipses Chris Kohler i ett inlägg där han tillkännagav serien. ”Vårt uppdrag är att lyfta fram dessa spel, presentera dem i deras bästa möjliga ljus och samtidigt sätta dem i sitt rätta historiska sammanhang, ett tillvägagångssätt som vi har döpt till ’interaktiv dokumentär’.”

Med tanke på hur betydelsefullt Karateka var för actionspelen är det ett bra ställe att börja på. The Making of Karateka har för närvarande inget releasedatum, men det är planerat att lanseras i år på Xbox, PlayStation, PC och Nintendo Switch.

You may also like

Leave a Comment