Home Uncategorized EA gör ett singleplayer-spel om Black Panther

EA gör ett singleplayer-spel om Black Panther

by admin
black panther tvspel

Vi har inte så många detaljer ännu, men utvecklingen sköts av en ny studio som heter Cliffhanger Games.

En annan stor Marvel-egenskap förvandlas till ett videospel. Den här gången utvecklar EA vad de kallar ”ett originellt Black Panther-spel i tredje person med en spelare”. Vi har inte många andra detaljer ännu – inte ens en skärmdump – men utvecklingen hanteras av en ny EA-studio som heter Cliffhanger Games i samarbete med Marvel Games. Cliffhanger leds av Kevin Stephens, som tidigare var studiochef på Shadow of Mordor-utvecklaren Monolith Productions.

”Vi är fast beslutna att ge fansen en definitiv och autentisk Black Panther-upplevelse, som ger dem mer inflytande och kontroll över sin berättelse än de någonsin har upplevt i ett berättelsedrivet videospel”, säger Stephens i ett uttalande. ”Wakanda är en rik superhjältesandlåda, och vårt uppdrag är att utveckla en episk värld för spelare som älskar Black Panther och vill utforska Wakandas värld lika mycket som vi gör.”

Det är ungefär alla detaljer vi har just nu. Det finns inga uppgifter om när spelet kan lanseras eller vilka plattformar studion riktar in sig på. EA och Marvel tillkännagav tidigare förra året ett avtal om att utveckla ytterligare minst tre titlar som en del av ett pågående partnerskap.

Tillkännagivandet av Black Panther är en del av en relativt ny trend från Marvels moderbolag Disney, som har samarbetat med stora studior och utgivare för att göra spel baserade på sina största egenskaper. Det inkluderar Ratchet & Clank-utvecklaren Insomniac som gör titlar med Marvel-karaktärer som Wolverine och Spider-Man; ett Iron Man-spel från EA:s Motive Studio; Eidos Montreals version av Guardians of the Galaxy; Star Wars-spel från Respawn, Ubisoft, Quantic Dream och Amy Hennigs nya studio; Ubisofts Avatar: Frontiers of Pandora; och till och med ett kommande Indiana Jones-spel från teamet bakom Wolfenstein.

You may also like

Leave a Comment